Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Пловдивският митрополит Николай служи Вечерня тази вечер в най-голямата църква в Хасково „Успение Богородично”.

Митрополитът донесе в града ни чудодейната икона на Пресвета Богородица „Златната ябълка”. Владиката бе посрещнат на входа да храма от кмета на община Хасково Добри Беливанов, депутата от ГЕРБ Евгения Ангелова, заместник областния управител на Хасково Валентин Ангелов, председателя на общинския съвет Таня Захариева, стотици миряни, деца и възрастни. Вярващите с трепет се докоснаха до чудодейната икона и се помолиха пред нея за здраве и нов живот. 
Чудотворната икона на Божията Майка „Златна Ябълка" е рисувана от неизвестен майстор в края на XVI и началото на XVII в. Днес тя е известна с чудотворната си способност да дарява с рожба бездетни жени. Пази се в храма в кв. "Горни Воден" на Асеновград. Иконата е наречена "Златната ябълка" след чудо с бездетна жена, станало през 1765 г. То е описано в църковните анали от Ананий Клинис, тогавашният игумен на манастира "Св. Св. Кирик и Юлита".
След Вечернята, отслужена лично от Митрополит Николай, светинята остана в хасковския храм. Утре сутринта миряните отново ще могат да се докоснат до нея и да потърсят изцеление и надежда.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.