Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Пожарът в община Маджарово се контролира и разрастването е спряно.

Ситуацията е овладяна, заяви областният управител Станислав Дечев, който е и началник на Областния кризисен щаб и днес е на мястото на пожара в с. Бориславци. Огнищата са ограничени, но съществуват опасения, че през деня с покачването на температурите могат отново да възникнат запалвания.
Общо 8000 декара са засегнатите площи, като 2500 от тях широколистни гори по данни на служителите от лесничействата. 200 души са ангажирани пряко с ликвидирането на стихията. От тази сутрин работи специализирания верижен автомобил за проправяне на просеки, а противопожарният хеликоптер ще се включи по обяд. На място пристигнаха и 40 военни от специализираното звено за гасене на пожари към поделение 52 740 в Хасково. Около обяд хеликоптерът ще направи оглед и ще се включи в гасенето. 
Категорично няма никаква опасност за околните населени места. Жителите им са спокойни, като превантивно огнеборски команди дежурят в подстъпите на Малко Брягово. Бедственото положение остава в сила, а по-късно ОД на МВР ще съобщи предполагаемите причини за бедствието.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.