Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

През първите 6 месеца на 2017 година РСР на ЮЦР ще има нов председател.

Това ще бъде областният управител на област Смолян Недялко Славов. Около това решение се обединиха участниците в съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив. В заседанието участваха представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и представители на НПО. 
Област Хасково бе представена лично от областния управител Станислав Дечев и експерти, които участваха в отделните модули на форума. 
Основен акцент в дебатите бяха задълженията на областните управители по отношение на процедурите, свързани с реализацията на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. Елица Михайлова- началник отдел в дирекция „Жилищна политика“ на МРРБ разясни най- спорните и често възникващи проблеми в хода на реализация на програмата и последващия контрол.
По време на заседанието бяха представени дейностите и мероприятията в Пловдив във връзка с проекта „Европейска столица на културата 2019“. 
Областният управител на област Смолян Недялко Славов представи информация в изпълнение на решения на РСР на Южен централен район, касаещи развитието на Национална астрономическа обсерватория „Рожен“.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.