Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Приключи гласуването в конкурса „Виждам красотата“ , обявен от Областния управител на Хасково по повод 1 юни- Международен ден на детето.

В директното гласуване на официалната фейсбук страница на Областна администрация за първото място в пряк двубой влязоха две снимки. Техни автори са Габриела Нанева от ГПЧЕ“Проф.д-р Асен Златаров“ и Цветелина Бобутанова от ОУ“Христо Смирненски“. Точно в 12 часа, когато комисия от Областна администрация засече гласуването с „лайкове“ във фб- страницата, между двете снимки разликата бе с няколко гласа, а крехката преднина бе за Габриела Нанева. „ В този конкурс за поредна година се състезават красотата, любовта към изкуството и не на последно място толерантността между различните автори. Впечатлен съм от честната игра и от ентусиазма на всички деца, включили се в конкурса. Затова двете най-харесвани от публиката снимки заслужават първа награда“, заяви веднага след края на гласуването Областният управител Станислав Дечев.
На трето място е фотография на Петя Димитрова от ГПЧЕ“Проф.д-р Асен Златаров“.
Във второто издание на конкурса участваха 35 млади фотографи със общо 100 снимки. Най-малкият участник е на 8 години. Това е Теодор Тодоров от ОУ“Иван Вазов“ Свиленград. 
Всички деца, участвали в конкурса са поканени утре, 1 юни, от 13,00 часа в зала „Марица“ на областна администрация Хасково. Тогава ще се проведе и първото заседание на Областния младежки съвет за иновации, а веднага след него ще бъде и официалното награждаване на победителите в конкурса „Виждам красотата“. Тогава областният управител Станислав Дечев ще обяви и коя е неговата любима снимка, която също ще бъде премирана. 
Празничният първи юни в Областна администрация ще започне с встъпване в длъжност за един ден на нов областен управител и негови заместници. На стола на губернатора ще седне десетокласникът Виктор Нолев от ПМГ“Акад.Боян Петканчин“, заместници ще му бъдат Ася Милева от СУ“Д-р Петър Берон“ Свиленград и Гергана Тенева от ГПЧЕ“Проф.д-р Асен Златаров“. За трите управленски поста в държавната администрация кандидатстваха 24 младежи от средните училища в област Хасково.
На първи юни временните управници на областна администрация ще водят заседанието на Областния младежки съвет за иновации от 13,00 часа. В неговата работа ще участва и миналогодишният „областен управител за един ден“ Гергана Стаменова от Димитровград. Младите управници, макар и за един ден само, ще изпълняват всички останали задължения на областния управител и неговите заместници. 
След награждаването в конкурса „Виждам красотата“, тримата младежи ще дадат пресконференция, за да разкажат за работата си до този момент. 
Областният управител Станислав Дечев кани за заседанието на Младежкия съвет за иновации представители на всички училища в област Хасково, на общините, на Младежки центрове, клубове и структури, които имат отношение към образованието и възпитанието на младите хора и децата.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.