Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия. Няма затворени пътни участъци, това докладваха на Областния управител Станислав Дечев дежурните служби.

Единственото ограничение за движение е наложено в община Тополовград. Там всички автомобили-леки и товарни, задължително трябва да се движат с вериги. В останалите общини от областта пътищата са проходими, обработени и почистени, на места до черно, съобщи дежурният в Областно пътно управление Хасково. Той уточни, че по републиканската пътна мрежа в региона са изведени 70 снегорина, пясъкоразпръсквачки и друга снегопочистваща техника. Тази сутрин временно е било затруднено движението по АМ”Марица”. Там ТИР се е завъртял и е препречил пътя. На място са изпратени екипи и към този момент, тежкият камион е изведен от платното, а движението се осъществява нормално, съобщи дежурният от КАТ Хасково. Подобна е била ситуацията и на път 1-8 на изхода от Харманли. Там също е аварирал ТИР, но дежурните екипи вече са го извели от пътното платно и движението в този участък се осъществява нормално.
Няма бедстващи хора в Област Хасково, но обстановката остава сложна. Областният управител на Хасково Станислав Дечев лично следи ситуацията в региона и вече обходи най-критичните места. В момента започва отново да вали сняг в района на село Александрово. Областният управител Станислав Дечев е в този участък и следи какво се прави, за да се избегне усложняване на ситуацията. Има достъп до всички населени места, снабдяването с храни е гарантирано. Работи се по възстановяване на електроподаването. За сега без ток са в Маджаровско селата Сеноклас, Горноселци, Ламбух и Хухла. В Ивайловграска община се работи по възстановяването на тока в Попско, Черничево и Конници. В Хасково част от кварталите също все още нямат електричество. Аварирал е електропровод до мотопистата. От EVN увериха, че се работи по отстраняване на аварията.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.