Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Росен Кузев участва в работна среща за регионалните програми за заетост, организирана от Министерството на труда и социалната политика

Реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016 г. и разработването на новите програми за заетост през 2017 г. – това бе една от темите, обсъдени днес на работна среща в Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, на която присъства заместник областният управител на област Хасково г-н Росен Кузев. Срещата бе организирана от министъра на труда и социалната политика г-н Гълъб Донев и на нея присъстваха председатели и представители на Комисиите по заетост от областите в България.
Конкретно за област Хасково предстои в края на м. март да бъде проведено заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, на която ще бъде приет Регионалния план за заетост за 2017 г. Според Националния план за действие по заетост за настоящата година, за област Хасково е отпусната сума в размер на 168 927 лв. С тези средства ще се финансира субсидираната заетост на безработни лица, за период не по-малък от 6 месеца. Предвидените групи, които могат да кандидатстват, са безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и др. 
На срещата в МТСП бе обсъден и реда, по който Комисиите по заетост ще набират, обработват и предоставят информация на потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.

Светлана Николова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.