Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на първата копка на "Щрабаг": "В АПИ ще обсъдим днес въпроса за ускорено изграждане на кръгово кръстовище"

Областният управител инж. Минко Ангелов приветства австрийската строителна фирма „Щрабаг“, която днес стъпва официално на територията на област Хасково с инвестиция за 5 млн. лева за изграждане на модерна асфалтова база. Това стана по време на официалната първа копка на базата.

„Радвам се, че европейска компания с много висок авторитет и престиж в строителния бранш в Европа, в лицето на Щрабаг избра да инвестира в област Хасково, конкретно на територията на община Димитровград, което е показателно за добрата географска даденост, за устойчивостта на района и инфраструктурната му обезпеченост и за неговия потенциал за развитие“, каза областният управител.

Той сподели пред присъстващите на церемонията, че по-късно днес ще участва в съвещание в Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще постави въпроса за изграждането в най-скоро време на кръгово кръстовище, което да улесни в максимална степен инвеститорите в тази индустриална зона -  като „Щрабаг“, „Язаки“ и „Са-ба“. Инж. Минко Ангелов информира още, че този въпрос е дискутиран миналата седмица и с министър-председателя проф. Огнян Георджиков.

„Поздравявам още веднъж ръководството на„Щрабаг“ за доброто решение да изберат да инвестират именно тук и се радвам, че това ще допринесе и за подобряването на трудовата заетост в района, чрез създаването на нови работни места“, бяха думите на областния управител.

Очаква се инвестицията на лидера сред пътностроителните фирми в Европа – „Щрабаг“ да доведе до откриването на 100 работни места. Асфалтовата база се намира срещу новостроящия се завод на „Язаки“. На церемонията присъства представителят на фирмата Гюнтер Хартвегер. Австрийската компания вече има няколко площадки в България – в София, Бургас и Стара Загора. “Изборът на терена край Крепост бе направен след старателно обмисляне, заради централното му разположение. С новата си база вече се надяваме да изпълняваме пътностроителни дейности на територията на цялата страна”, каза г-н Хартвегер.  Той разговаря с областния управител и изрази своята радост от усилията на българското правителство да улеснят максимално инвеститорите, част от което е и изграждането на кръговото кръстовище в тази индустриална зона.

Светлана Николова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.