Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Седем водоноски ще зарежда ВиК Хасково за жителите на града.

Седем водоноски ще зарежда ВиК Хасково за жителите на града, след забраната за пиене и готвене с питейна вода от МЗ, заради завишено съдържание на химичен показател уран в някои от кладенците. Това стана ясно на свиканото вчера от областния управител Минко Ангелов заседание на Оперативен щаб, с участието на представители на РЗИ, ВиК и Община Хасково.

Водоноска ще има до АГО Хасково, от където ще могат да зареждат вода за децата от двете къщички на ЦНСТ за деца с увреждания. Водоноска ще има и в близост до Дома за възрастни хора на Кенана, на бул “Илинден“ – срещу дом "Марина". Останалите водоноски са в МБАЛ Хасково, до „Градската градина“, кв.“ Червена стена“ и кв.“ Орфей“.

От ВиК и РЗИ разясниха, че поставянето на водоноските ще стане след като бъдат дезинфекцирани, а водата от всяка една от тях ще се изследва.

Въпреки незначителния здравен риск, междуведомствена комисия от три министерства препоръчва като превантивна мярка в Хасково да не използва водата за пиене и готвене. Водата може да бъде използвана без ограничение за хигиенни цели.

РЗИ ще продължава извършването на мониторинг за проследяване на показателите при краен потребител и тръбни кладенци използвани за водоснабдяване.

Светлана Николова

 

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.