Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Синхрон между образованието и бизнеса поиска областният управител на Хасково Станислав Дечев

Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Хасково бе приета днес . Тя бе гласувана от членовете на Областния съвет за развитие, свикан от областния управител Станислав Дечев. „Много са децата и учениците, които имат нужда от подкрепа, има деца със специални образователни потребности, има деца в риск, със здравословни проблеми и т.н. Затова към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход. За да се реализира тази задача обаче, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване“. Това посочи в представянето на стратегията Иван Панайотов от РУО Хасково. Според него много важно е освен за децата с проблеми, да се грижим и за даровитите и талантливи деца.
„Късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми. Затова все повече се работи за синхронизиране на местния бизнес с професионалното обучение“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Именно затова на тази среща сме избрали да обсъдим и възможностите за по-добро професионално образование и обучение, което напълно да съответства на нуждите на регионални бизнес“, подчерта той. Експертът от РУО Дарина Станчева докладва за въвеждането на професионалното и дуално обучение в региона. 
Пред Областния съвет за регионално развитие бяха представени и инвестиционните намерения на две от големите фирми- нови инвеститори в региона. Язаки България изработва кабелни инсталации за водещи световни автомобилни гиганти. СаБа произвежда осветителни инсталации за автомобили. „Това показва, че в региона все повече ще има нужда от кадри, които да работят в сферата на автомобилостроенето. Затова още от сега трябва да се помисли за паралелки, които да обучават тези кадри“, посочи областният управител на Хасково. 
Станислав Дечев инициира областен форум за презентация на регионалния бизнес, на който пред ученици и родители всички фирми от региона да представят производствата си и да се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.