Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев:Подобряването на пътната инфраструктура в област Хасково е приоритет за мен

Областният управител на Хасково Станислав Дечев инспектира днес хода на ремонтините работи по трасето Хасково- Димитровград. От 30 години този изключително важен и натоварен пътен участък не е ремонтиран основно. Сега, с осигурените от Правителството средства, се извършва ремонт, който ще осигури комфортно пътуване, привличане на още инвеститори и туристи, и не на последно място ще повиши пътната безопасност, подчерта Станислав Дечев. През активния сезон от април до септември по пътя Хасково- Димитровград за едно денонощие минават над 14 хиляди коли. Това е изключително голямо натоварване, затова е важно този път да бъде безопасен, а ремонтът качествен. Казвам това и във връзка с предстоящия Ден в памет на жертвите на катастрофи- 19 ноември, уточни Станислав Дечев. Той припомни, че през последните години тук са ставали няколко много тежки произшествия. За щастие тенденцията вече се е обърнала и за последните две години, по данни на ОД МВР Хасково, на пътя Хасково- Димитроваград няма загинали хора, а броят на тежките катастрофи е намалял. Надявам се, след основния ремонт, пътуването в тази отсечка да бъде още по-безопасно и да не се случват повече тежки инциденти тук, сподели областният управител. Имам сигнали в личния си фейсбук профил за това, че участъкът пред комплекс „Елинор“ е неравен и тресе. Искам да уточня, че този път не е пуснат реално в експлоатация и работата по платното продължава. Строителите ме увериха, че ще отстранят проблема и към момента на цялостното завършване на обекта, няма да има неравности и некачествено изпълнени дейности“, увери Станислав Дечев. Той изрази задоволството си, че след много настоявания от негова страна, по цялото трасе на пътя Хасково-Димитровград ще бъде поставена обезопасителна мантинела между платната, която ще сложи край на забраненото завиване и ще предотврати бъдещи тежки катастрофи. 
Заедно с него в инспекцията участва и директорът на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев. Той съобщи, че в 10 километровата пътна отсечка се извършват основни дейности като асфалтиране, оформяне на банкети, канавки, поставяне на обезопасителна манитела. До края на 2017 година ще бъде завършен ¾ от участъка. 
В област Хасково предстоят основни ремонти на още няколко много важни пътни отсечки. Вече започна работата по пътя Долни Главанак – Маджарово, в ход са процедурите за поръчката за ремонт на пътя Чирпан- Димитровград-Стара Загора и Димитровград – АМ „Тракия“ до границата с област Стара Загора. Благодаря на министъра на МРРБ Николай Нанков за това, че подкрепя проектите в Хасковска област, но искам да заявя, че ще продължа да настоявам за още средства за ремонт, защото само с безопасни и удобни пътища можем да гарантираме развитието на областта, подчерта областният управител Станислав Дечев.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.