Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев: "В Димитровград предстоят още много положителни промени"

„Кметът на Димитровград Иво Димов преобрази града, но аз знам, че той има още много идеи за работа и че още много положителни промени предстоят“. Това заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев по време на церемонията „първа копка“ по проект „Основно обновяване на сграден фонд и прилежащи дворове в образователната инфраструктура в община Димитровград“. Проектът е по ОП „Региони в растеж“ и благодарение на безвъзмездната европейска помощ ще бъдат преобразени и модернизирани шест димитровградски училища.
Днес символичният старт на проекта бе даден от кмета на община Димитровград Иво Димов, в присъствието на областния управител на Хасково Станислав Дечев, представители на фирмата- изпълнител, целият екип, подготвил и защитил проекта, директори на училища, граждани.
„На първия учебен ден всички строителни и ремонтни работи вътре в сградите ще бъдат завършени, така че децата спокойно ще започнат учебната година в чисти и приветливи стаи“, увери кметът на Димитровград. Иво Димов благодари на екипа на проекта и на фирмата-изпълнител, а отец Георги благослови начинанието. Над 6 милиона лева ще бъдат инвестирани, за да се модернизират училищата „Алеко Константинов“, ПМГ“Иван Вазов“, ЕГ“Иван Богоров“, СУ“Васил Левски“, СУ“Любен Каравелов“ и ОУ“Пенчо Славейков“. Финалът на проекта е през април 2019.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.