Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев: Вярвам, че и днес българските учители носят възрожденския просветителски дух в сърцатата си

Най-светлият български празник- 24 май, в Хасково бе отбелязан с общоградско шествие и празничен концерт. Представителни ученически блокове от всички учебни заведения в общината участваха в шествието. То тръгна от площад „Свобода”, водено от областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместник кметът на община Хасково Милена Трендафилова и училището, носещо името на създателите на българската писменост „Св.Св.Кирил и Методий”. Хиляди усмихнати деца, учители, родители, представители на творческите гилдии, читалищни дейци, общински съветници, граждани изпълниха централните улици и предвождани от Духовия оркестър и мажоретен състав стигнаха до комплекс „Спартак”. Там се състоя и празничният концерт по повод Деня на българската писменост, просвета и култура. Тържеството откри кметът Добри Беливанов. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави всички и заяви: „Денят на буквите е уникален празник. Защото днес ние благодарим на хората, които са ни учили да пишем и четем. Днес благодарим изначално и на светите братя Кирил и Методий за това, че тяхното духовно дело съхрани нацията ни през вековете. Народът ни винаги е успявал, защото до възвишените учители са заставали предани ученици. Вярвам, че и днес българските учители носят възрожденския просветителски дух в сърцатата си. И знам че с този дух вдъхновяват хилядите си ученици. 
Затова приемете моите сърдечни пожелания за здраве, неспокоен дух и любов към словото. Бъдете горди българи! Честит празник,” заяви Станислав Дечев. 
С топли думи на благодарност и признание към всички просветници и книжовници се обърна и депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова. "Останете все така отдадени на българското просвещение и съпричастни към успехите на родната култура. А вие, скъпи ученици, бъдете винаги жадни за знания и уважавайте своите учители, защото това са хората, които отварят пред нас пътя към знанието!”, подчерта тя.
Празникът бе повод най-добрите учители от Хасково и региона да получат награди и признание за изключителни заслуги и по повод 24 май.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.