Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев: Заемам с увереност поста Областен управител, защото знам и мога да направя много за региона

„Връщам се на поста Областен управител с увереност, защото знам какво трябва да се направи за региона и мога да го направя.” Това заяви при встъпването си в длъжност новоназначеният областен управител на #Хасково Станислав Дечев. Днес той бе назначен на поста с решение на Министерски съвет. ”Основните приоритети в работата ми ще продължат да бъдат стимулирането на икономиката в област Хасково и намаляване на безработицата”, обясни Станислав Дечев. Той припомни, че с негово съдействие и благодарение на сътрудничеството между държавната и местна власт в района на Хасково и #Димитровград вече се случват няколко сериозни инвестиции- заводите на Язаки, Саба, Щрабаг, както и новостроящият се в Хасково завод за автомобилни части. 
Ясен пример за това, че Правителството Борисов 3 работи в интерес на гражданите и за реални решения на конкретни проблеми, Станислав Дечев посочи решението на МС от днес, с което се отпускат 2 милиона лева за разрешаване на кризата с водата в Хасково. Антипод на това отговорно държавническо поведение е отказът на служебния кабинет да даде спешно средства за нови сондажи и водопровод на областния град.
Станислав Дечев изрази недоумението си от информацията, която е предоставена на президента Румен Радев относно строежа на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница. „Не разбрах защо на Президента е била дадена информация, че се строи едноредова, а се плаща за двуредова ограда, при положение, че всички документи и процедури са прозрачни. Те са публикувани на сайта на Областна администрация Хасково и не виждам какво в тях е накарало Президента Радев да каже тези неща. Още повече, че изказването му се случи в присъствието на служебния областен управител Минко Ангелов, който три месеца строи част от оградата, и на бившия Добри Беливанов, при когото стартира строителството й”, подчерта Станислав Дечев.
Пред журналистите губернаторът заяви, че има идея кои и колко ще са заместниците му, но окончателното решение ще стане ясно следващата седмица.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.