Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Създаване на постоянен младежки съвет за иновации и провеждане на активна младежка политика в област Хасково.

Около това решение се обединиха днес участниците в първото заседание на Областния младежки съвет за иновации. Той бе свикан от Областния управител на Хасково Станислав Дечев по повод 1 юни. В работата му участваха ученици от областта, представители на Младежки център Хасково и клубовете в него. Младежите поискаха от Областния управител подкрепа за различни техни инициативи, защото „колкото и добра да е една идея, винаги се нуждаем от помощ за нейното реализиране“, признаха те. 
По време на заседанието бе решено да се избере постоянен екип, който да работи на доброволен принцип, да инициира прояви и да търси съдействие за тяхната реализация. Първото работно заседание на новия младежки екип ще се проведе на 20 юни от 14 часа отново в Областна администрация Хасково. „Приемам Вашите идеи, впечатлен съм от това колко сте сериозни, делови и отговорни. Затова ще направя всичко възможно да Ви помагам в работата и чрез всички механизми, които предполага моята позиция, да Ви съдействам“, заяви Станислав Дечев. Повече от час младите хора и екипа на областния управител дебатираха актуалните младежки политики-образование, свободно време, срещи с бизнеса с оглед бъдещата реализация и т.н. 
В края на заседанието Станислав Дечев връчи наградите на победителите в конкурса за фотография „Виждам красотата“. Тази година на първо място са двама автори Габриела Нанева и Цветелина Бобутанова, третото място е за Петя Димитрова. Призът „любима снимка на областния управител на Хасково“ отиде при Ралица Димитрова. 
По предложение на Областния управител Станислав Дечев съвместно с клуба по фотография в Младежки център Хасково съвсем скоро ще бъде организирана фото-изложба. На нея ще бъдат представени фотографиите, които децата на Хасковска област изпратиха в рамките на конкурса „Виждам красотата“. Ръководителят на клуба Славян Костов прие идеята и се ангажира с организирането на съвместната проява. 
През целия празничен 1 юни Областна администрация Хасково бе управлявана от млад екип: областен управител за един ден бе Виктор Нолев от ПМГ“Акад.Боян Петканчин“, негови заместници бяха Ася Милева от СУ“Д-р Петър Берон“, Свиленград и Гергана Тенева от ГПЧЕ“Проф.д-р Асен Златаров“, Хасково. Всеки от тях получи сертификат за управление на Област Хасково.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.