Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Тактическо учение „Peace Sentinel 2017” / „Мирен страж 2017”/ се проведе днес на Учебен полигон Корен.

То е част от многонационалното учение с висока видимост „Seber Guardian-17”. Учението бе наблюдавано от висшето командване на Българската армия, от заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, от представители на министерството на отбраната, командири на съюзническите и партньорски сили, медии. В учението с бойна стрелба участваха над 1000 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада, от армията на САЩ , рота „Алфа” от Трета пехотна бригада и един пехотен взвод от армията на Република Сърбия. Над 50 бойни единици техника и над 150 единици транспортна и специализирана техника бяха включени в демонстрационните тактически действия на съюзническите и партньорски войски. 
Планиращ учението е генерал-майор Михаил Попов-командир на сухопътни войски, провеждащ учението е бригаден генерал Пламен Йорданов-командир на 61-ва механизирана бригада, директор на учението е полковник- Деян Дешков-зам.командир на 61-ва механизирана бригада. 
Темата на учението беше „ Излизане от обкръжение на механизиран батальон, поддържан от артилерийска батарея в хода на отбранителна операция на механизираната бригада”.Учението се проведе по общ сценарий, който описва ескалиране на политическата криза във военен конфликт между фиктивни държави и държави от НАТО. Чрез днешното учение беше направена оценка на способностите на 3-ти механизиран батальон да планира и провежда операции в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет. В края на учението днес бе дадена висока оценка за подготовката и бойните умения на участващите в операцията сили от България, САЩ и Сърбия.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.