Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

В новостроящия се завод на „Язаки България“ вече са наети на работа 100 човека.

Това съобщи мениджърът „Човешки ресурси“ на компанията Десислава Николова. Тя бе в Хасково по покана на Областния управител Станислав Дечев. По негова идея бе организирана информационна среща с представители на „Язаки България“. На нея присъстваха заместник-кметът на община Хасково Евгени Консулов, заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков, представители на държавни структури и институции, граждани, медии. 
„След три години, когато се очаква пикът на производството на авточасти в „Язаки“, тук ще работят 3000 човека. До тогава ще бъдат наемани специалисти и работници поетапно, като приоритет за фирмата е наемането на хора от региона“, категорична е Десислава Николова. От „Язаки“ гарантират заплати в размер на средната заплата в машиностроителния бранш за регион Хасково. Освен това предлагат- транспорт, храна, работно облекло, безопасни условия на труд, гарантирано обучение и възможност за израстване в кариерата. Едно от най-атрактивните предложения към работещите е възможност за пътуване до Япония. То е за семействата с деца на възраст 13-14 години. Всяка година група деца посещават за една седмица Япония като гости на „Язаки“. Тази година от завода в Ямбол до Страната на изгряващото слънце са пътували шест деца.
„Дуалното обучение и ориентирането на образованието към интересите на бизнеса са ключът към осигуряването на кадри и ние вече сме направили първите стъпки в тази насока“, увери Областният управител на Хасково Станислав Дечев. В хасковски регион има достатъчно добри училища, които могат да подготвят кадри за бъдещите заводи в областта, категорични бяха и представителите на регионалния образователен инспекторат. 
От „Язаки България“ увериха, че към този момент наемат инженерни кадри и се съсредоточават предимно върху специалисти от Хасковска област. Масовото наемане на работници ще бъде през март следващата година. „Регионът има кадрови потенциал, който ние ще разгърнем“, категорични са от фирмата-инвеститор.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.