Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

„Зала „Младост” в Димитровград е неузнаваема след ремонта”, заяви тази вечер областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Той беше гост на официалната церемония по откриването на реновираното и модернизирано спортно съоръжение. „От днес в Хасковска област има едно наистина уникално спортно съоръжение, което може да посреща спортисти на световно ниво”, подчерта губернаторът. 
Специален гост на откриването бе заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, представители на спортната общественост от Димитровград и страната.
Средствата за ремонта на спортна зала „Младост“, в размер на 3 милиона лева, бяха отпуснати от Правителството на Бойко Борисов през декември 2016 година. До ремонта се стигна, след като силен вятър отнесе част от покрива на съоръжението. Днес, 10 месеца по-късно, залата е напълно преобразена. Кметът на община Димитровград Иво Димов благодари на Правителството и на премиера Бойко Борисов за това, че винаги са проявявали специално отношение към Димитровград и изрази надежда, че това ще продължи и в бъдеще. Спортна зала „Младост” вече разполага с 1082 седящи места. Тя е напълно модернизирана, изпълнени са всички мерки за енергийна ефективност, направена е цялостна реконструкция. Зала „Младост“ е единственото в Хасковска област съвременно многофункционално съоръжение за спортни и културни прояви. Това е първият ремонт на залата от 42 години насам.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че благодарностите тази вечер са за всички жители на Димитровград, които избраха достойния, можещия и работещия кмет. „Държавата дава много възможности на всички общини, но единици са управниците като димитровградския кмет Иво Димов, които успяват да работят в интерес на хората”, заяви Цветан Цветанов. „Отношението на държавата е еднакво към всички, но Вашият кмет доказа, че може и знае как да работи за града и общината”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов заяви, че от 2011 година до сега в Димитровград са инвестирани 70 милиона лева, толкова на колкото години е и Градът на младостта. Цветанов се обърна специално към младите хора от Димитровград и ги призова да насърчават децата си да тренират, защото спортът възпитава силни характери. Той изрази увереността си, че новите олимпийски и световни шампиони на България ще тръгнат към високите спортни постижения от зала „Младост”. 
„Димитровград се превърна в център на инвестициите в Хасковска област и продължава да привлича все повече чуждестранни фирми. Тук, благодарение на усилията на Иво Димов е най-голямата инвестиция в Хасковска област, тази на Язаки. Това, което прави тук Иво Димов е пример за това как трябва да работи един кмет”, подчерта депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той поздрави жителите на Димитровград за обновената зала и подчерта, че хубавите новини за Хасковски регион идват винаги от Димитровград. 
Празникът на Димитровград по повод откриването на спортното бижу продължи с впечатляващ фолклорен спектакъл "Ние българите" на ансамбъл "Чинари".

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.