Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова проведе приемна с жителите на общините Маджарово и Ивайловград.

Хората от Маджарово поискаха ремонт на пътя Харманли-Маджарово, закърпване на улиците в село Ефрем, разрешаване на проблема с водоснабдяването на селата и справяне с бездомните кучета в Маджарово. Пътят Маджарово- Харманли наистина е в плачевно състояние, той дори е непроходим. Освен огромните дупки и пропадания по отсечката, на места захрастяването е толкова голямо, че видимост няма, а платната за движение са стеснени почти наполовина. В това се убеди на място д-р Здравкова. Заместник областният управител на Хасково постави част въпросите, касаещи работата на община Маджарово, пред кмета Милко Армутлиев. Той обясни, че третокласният път е подаден в АПИ за неотложен ремонт, очаква се отговорът на агенцията. Общо 69 хиляди лева капиталовите разходи на община Маджарово са предвидени за кърпене на улиците в село Ефрем и съвсем скоро там ще започне работа по изпълнение на поръчката. Водоснабдяването действително е сериозен проблем за селата в общината, съгласи се кметът Армутлиев и обяви, че предстои подписване на договор по програмата за развитие на селските райони. 5 милиона лева ще бъдат инвестирани за водоснабдяване и по този начин ще се разреши проблемът в почти всички населени места в община Маджарово. В момента вече се работи и по проблема с бездомните кучета. Подписан е договор с ветеринарна лечебница в Димитровград. Тя кастрира, чипира и маркира четириногите. Голяма част от тях са осиновени в Германия, благодарение на работата на ветеринарите, обобщи кметът на Маджарово. 
При срещите си в Ивайловград зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова изслуша проблемите на хората. Те поискаха продължаване на програмата за саниране в общината, защото хората от вече санираните блокове реално усещат предимствата на програмата и тя става все по-желана и от останалите. Освен това в Ивайловград също настояват за ремонт на пътната мрежа, защото градът се налага като туристическа дестинация, а идването до някои от местата тук е доста затруднено от недобрата инфраструктура.
Приемните на областния управител на Хасково и неговите заместници продължават и утре. Екипът на губернатора ще се срещне с жителите на общините СвиленградТополовградХарманли и Любимец.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.