Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител Валентин Ангелов не е доволен от почистването на републиканската пътна мрежа.

„Рано сутринта в района от Капитан Андреево до Харманли по АМ“Марица“ имаше заледени участъци. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на Областно пътно управление и въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, аз не съм доволен от резултата“, това заяви тази сутрин веднага след обхода по пътищата в областта заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. „Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно. Днес е последният срок, в който ще проявяваме търпение към ОПУ и ако днес магистралата и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция пътна инфраструктура за Хасковското пътно управление и ръководството му. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен на първо място отговорността е на областно пътно управление. Утре очакваме нов сняг и ако сегашния лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно“, категоричен е Валентин Ангелов. 
От вчера се работи усилено за почистването на пътя непосредствено преди пункта Капитан Андреево. Там беше сложно да бъде изчистено, защото имаше опашка от тирове. Със съвместните усилия на ОД МВР, КАТ, Гранична полиция, Митницата и пътноподдържащите фирми успяхме да изчистим трасето. Късно снощи опашката от тирове беше намаляла, но тази сутрин отново има струпване на около 15 км. Вече сме направили организация и се започва работа по изчистването на трасето“, съобщи Валентин Ангелов.

В областта пътищата са проходими. Има въведени временни ограничения: забранено е движението на тежки камиони над 12т. по пътя Тополовград-Харманли. Задължително е движението с вериги за всички превозни средства. Задължително с вериги се пътува и по пътя Главан-Младиново. Пътят Сираково- Спахиево в община Минерални бани остава затворен. За тези села се минава през Сираково-Колец и Сираково-Въгларово. Все още роторни снегорини работят за отварянето на отсечката Студена-Радовец и Пашово- Сладун в община Свиленград. Очаква се днес 3-метровите преспи да бъдат разбити и да се пусне движението през този участък. 
Две димитровградски села са без ток от снощи. В момента екипите на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на Черногорово и Воден. Навсякъде другаде в област Хасково електроподаването не е прекъсвало.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.