Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Защитната ограда на РПЦ Харманли вече е завършена. Това видя днес по време на поредната проверка на обекта областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Оградата е с дължина 2 920 линейни метра. Изградени са напълно нови участъци от над 760 метра. Една част от тях са бетонни, с допълнително надграждане с метални колове и бруно. Другата част от новоизградените участъци е метална ограда, по модел на вече съществуващата, също с надстройка и бодлива тел на височина 3 метра. На останалите места, където имаше запазени заграждения, оградата бе укрепена и надстроена, за да й се постави бруно или бодлива тел, и да стане непреодолима. 
Единственото място, където все още се работи, е бетонната ограда покрай булеварда в Харманли. Там на 600 метра заграждение са монтирани колове. Сега се изпъва метално бруно, остават да бъдат завършени не повече от 200 м. „На практика РПЦ Харманли вече е с надеждни заграждения. Няма пробойни в оградата по цялата площ на центъра“, в това увериха областния управител на Хасково Станислав Дечев от фирмите, които работят на обекта. От тук нататък влизането и излизането от него ще става единствено през официалния портал. 
Както знаете, спешното строене на оградата, укрепването и вдигането й на височина от 3 метра по цялото почти 3 километрово протежение, бе наредено от премиера Бойко Борисов, заради размириците, които избухнаха в центъра на 24 ноември.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.