Генералният консул на Р Турция в Пловдив ще се срещне с областния управител на област Хасково

Публикувано на 03.05.2017 06:54


Генералният консул в Генералното консулство на Р Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани, ще се срещне в Хасково с областния управител г-н Минко Ангелов.  Визитата е предвидена за утре /4 май, 2017 г., четвъртък/, от 10 ч. в Областна администрация.

Срещата е опознавателна и е първата в Хасково на новия генерален консул г-н Ергани след назначаването му.

 

 

Повече...

Предстоящи събития в Областна администрация Хасково на 28 април, 2017 г.:

Публикувано на 27.04.2017 15:57


  1. От 10 ч. в зала „Марица“ – експерти от Министерство на икономиката ще представят напредъка по изпълнение Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2014 – 2020 г. /ИСИС/, насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в нея и свързаните с тях научна инфраструктура и Стратегията за научни изследвания. Планирано е и представяне на резултатите от проведените, както и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.
  2. От 10.30 ч. в малката зала до кабинета на областния управителзаседание на Областния съвет по условия на труд. Дирекция „Инспекция по труда“-Хасково ще представи отчет за дейността й през 2016 г. Ще бъде отбелязан 28 април – Световен ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки, с поднасяне на цветя пред Паметната плоча в Хасково.

 

Повече...

Посланикът на Русия ще се срещне с областния управител на област Хасково

Публикувано на 24.04.2017 12:18


Негово Превъзходителство Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Р България, ще се срещне утре /25 април, 2017 г., вторник/ с областния управител Минко Ангелов. Срещата е част от работната визита на посланика в областта, която се осъществява по покана на Руски клуб-Хасково.

Това е първото посещение на г-н Макаров в региона. Двамата с областния управител ще обсъдят взаимното сътрудничество в различни сфери, включително и в областта на междурегионалните връзки, образователни проекти и др. Срещата ще се проведе в Областна администрация Хасково, от 15 ч.

Светлана Николова

Повече...

Президентът Румен Радев ще посети град Хасково

Публикувано на 20.04.2017 05:50


На 21 април, 2017 г., в 12.20 часа държавният глава ще проведе работна среща с областния управител на Област Хасково Минко Ангелов и кмета на Общината Добри Беливанов в сградата на Областната администрация. По-рано през деня президентът ще бъде гост на Празничната седмица, посветена на 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин''. Румен Радев е завършил с отличие Математическата гимназия в град Хасково. Събитието ще започне от 10.30 часа.

Светлана Николова

Повече...

Областният управител на Хасково г-н Станислав Дечев очаква утре, 20 декември, Игнажден, добри и благородни хора да влязат в Областна администрация Хасково.

Публикувано на 19.12.2016 09:38


Заедно ще помогнем на Ели и нейното семейство! Заповядайте през целия ден в зала "Марица" на Областна администрация Хасково Ви очакват представители на 35 училища, детски градини и клубове от Хасковска област.
Заедно за живот без болка!

Повече...

Форум по повод старта на Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Публикувано на 15.03.2016 11:18


Областна администрация Хасково, съвместно с Агенцията по заетостта организират форум по повод старта на Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“.
Той ще се проведе на 17 март, четвъртък, от 14 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Форумът се провежда по инициатива на областния управител Станислав Дечев. Идеята е чрез схемата „Обучения и заетост“ да се постигнат максимални резултати в осигуряването на работни места в региона и трайна заетост на безработните. По време на форума експерти от Агенцията по заетостта ще разяснят предимствата на програмата за търговските дружества, общинските фирми, бизнеса и най-вече за безработните над 29г. 
Схема „Обучения и заетост“ за безработни лица на възраст над 29 години стартира на 25 март 2016 г. Тя се съфинансира от Европейския социален фонд по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. 
Схемата ще се реализира на два етапа.
-В първия етап, който стартира на 25.03.2016 г., е осигурен бюджет от 8 100 000 лева за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години, регистрирани в бюрата по труда.
-Във втория етап на заявилите участие безработни /над 29 г./ ще бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост.
Приоритетните целеви групи са безработни с основно или по-ниско образование; продължително безработни с регистрация в дирекции „Бюро по труда” от 12 и повече месеца; и безработни лица на възраст над 54 г.
Работодателите, желаещи да се включат в схема „Обучения и заетост”, могат да подават своите заявки във всички дирекции „Бюро по труда” от 9.30 ч. на 25.03.2016 г. до 17.00 ч. на 01.04.2016 г.
Още полезна информация за всички заинтересовани от програмата по схема „Обучения и заетост“ от експерти ще бъде дадена по време на форума в Областна администрация Хасково на 17 март от 14,00ч.

Нели Вълканова

 

Повече...

Актуални проекти за Южен централен район ще обсъждат в областна администрация Хасково

Публикувано на 07.03.2016 13:30


Областна администрация Хасково ще бъде домакин на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. То ще се проведе на 11 март 2016г. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е председател на РСР на ЮЦР. В заседанието ще участват заместник-министри, представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общини от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ, професионални гимназии и НПО. 
Една от темите на форума е актуални проблеми, свързани със състоянието на пътя Свиленград- Димитровче-Райкова могила-Щит- Пашово- Сладун- Маточина и пътя Харманли-Тополовград.
Осигуряване на по-добри условия за професионално образование и обучение, съответстващо на потребностите на региона и изискванията на пазара на труда е друг акцент в програмата на заседанието. Членовете на РСР на ЮЦР ще обсъдят и проекта „ Река Марица като фактор за развитието на ЮЦР“ .

Нели Вълкановеа

Повече...

Вицепремиерът Ивайло Калфин ще се срещне с бизнеса в Хасково

Публикувано на 11.02.2016 13:40


Заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика, г-н Ивайло Калфин ще присъства утре /12 февруари, 2016 г./ на среща в Областна администрация Хасково, на която ще бъдат представени и обсъдени актуални за бизнеса теми. Срещата е от 16 ч. и е част от традиционното честване на Празника по зарязването на лозята “Св. Трифон Зарезан”. Осъществява се от Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП). Празникът се организира за двадесет и първи пореден път в Хасково на 12 и 13 февруари 2016 г., като този път е със съдействието на кмета на община Харманли г-жа Мария Киркова.
За участие в тържествата са поканени министри, посланици, търговски представители към посолства в Република България, депутати, областни управители, кметове, председатели на Търговско-промишлени палати от страната и чужбина, както и представители на бизнеса от региона. Областният управител г-н Станислав Дечев ще приветства утре гостите на срещата.
Церемонията по зарязване на лозята със съдействието на община Харманли, ще се състои на 13 февруари, .2016 г. /събота/ от 11:30 ч. в лозовите масиви на водещата във винения бранш Винарска изба „Кастра Рубра”, село Коларово, община Харманли.

Светлана НИКОЛОВА

Повече...

Предстояща информационна среща с представители на Агенцията по заетостта

Публикувано на 02.02.2016 13:02


На 08.02.2016г. от 14.00 часа в зала "Марица" на I етаж в сградата на Областна администрация Хасково, ще се проведе информационна среща на тема "Национален план за действие по заетостта - 2016 год. - програми, мерки и нови схеми по ОП "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ" 2014-2020г."

На срещата ще присъстват г-жа Валентина Георгиева - изп. директор на Агенция по заетостта, г-жа Дора Ганева - гл. директор на Главна дирекция "Услуги по заетостта" към Агенция по заетостта и г-н Смилен Вълов - нач. отдел "Наблюдение, верификация и координация" към Агенция по заетостта.

Поканени да участват в срещата са представители на общини, териториални структури, фирми, НПО, работодателски и синдикални организации.

Повече...

Предстои обсъждане на държавния план-прием за учебната 2016/2017 г.

Публикувано на 25.01.2016 11:53


Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково ще обсъди и съгласува предложението на Регионалния инспекторат по образование-Хасково за държавния план-прием за учебната 2016/2017 г. Това ще стане на 26 януари 2016 г. /вторник/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Обсъждането и съгласуването на държавния план-прием се прави в съответствие със Закона за професионалното образование и обучение и Правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

Повече...

Ледено хоро за Богоявление в Харманли, областният управител ще присъства на ритуалното хвърляне на кръста

Публикувано на 05.01.2016 12:40


Областният управител Станислав Дечев ще присъства утре /6 януари, 2015 г./ на тържествения ритуал в Харманли по отбелязването на големия християнски празник Богоявление – Йордановден. От 11 ч. от двата църковни храма ще стартира Литийно шествие, което ще премине през центъра на града и ще завърши на брега на р. Харманлийска. Там ще бъде отслужен Велик водосвет и ще има ритуално хвърляне на кръста.

Очаква се за трети път в Харманли да има Ледено хоро.

Светлана НИКОЛОВА

Повече...

Предстоящо

Публикувано на 09.12.2015 12:49


Областният съвет за развитие на област Хасково ще заседава на 11 декември, 2015 г., петък, от 13 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Една от точките на дневния ред е представяне, обсъждане и съгласуване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги на област Хасково за периода 2016-2020 г.

Повече...

Образователен форум за младите хора организира Областна администрация и Джуниър Ачийвмънт

Публикувано на 26.11.2015 07:19


Областна администрация Хасково, съвместно с Джуниър Ачийвмънт България, организира Образователен форум за младите хора и участниците в образователната система. На него от Джуниър Ачийвмънт България ще представят образователните си програми и инициативи. Форумът ще се проведе на 1 декември, 2015 г., /вторник/, от 13 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Джуниър Ачийвмънт е организация с традиции в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

На Образователния форум ще бъдат засегнати теми като „Компетентността „инициативност и предприемчивост“ в контекста на ключовите компетентности на Европейския съюз“, „Образователният модел на Джуниър Ачийвмънт за развитие на потенциала на младите хора чрез изграждане на базова икономическа и финансова грамотност, предприемачески умения, умения за управление на кариерата и дигитални такива“, „Образователни програми и инициативи на Джуниър Ачийвмънт България за начален, прогимназиален и гимназиален етап“ и др.

Областна администрация кани преподаватели, ученици, представители на работодателски организации и всички заинтересовани граждани да участват в Образователния форум.

Светлана НИКОЛОВА

Повече...

Предстоящо

Публикувано на 19.11.2015 08:50


Съвещание по въпросите за зимната подготовка 2015/2016 г. ще се проведе утре - 20 ноември, 2015 г. /петък/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. В него ще участват всички заангажирани със зимната подготовка институции.

Непосредствено след края на съвещанието във фоайето на администрацията ще бъде открита изложба, посветена на Деня на християнското семейство 21 ноември. Тя е дело на съвместната работа на родителите и децата от ОДЗ № 22 „Звънче“ -Хасково.

 

Повече...